Torre del Bedorc (Castell de Castellet)
(Piera - Anoia)

Piera - Torre del Bedorc

Piera - Torre del Bedorc (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2022)

Piera - Torre del Bedorc (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Urbanització Castell de la Ventosa
Hi ha pocs documents d'època medieval que esmentin el lloc del Bedorc, nom d'origen preromà. Segons alguns autors, podria tractar-se del castell de Castellet, tesi que no s'ha pogut confirmar fins ara. En tot cas, les restes conservades, repartides entre dos turons propers, podrien ser datades cap al segle X. Es tracta del basament d'una torre, que devia formar part del recinte del castell, i, al turó més alt, una possible bestorre defensiva. La torre va ser construïda en dos períodes diferents. Té una part circular, amb alguns carreus col·locats en espina de peix, i una altra recta, feta amb carreus més regulars i ben alineats.