Capella de Sant Sebastià
(Piera - Anoia)

Piera - Capella de Sant Sebastià

Piera - Capella de Sant Sebastià (Foto: Albert Esteves, 2022)

Piera - Capella de Sant Sebastià (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Sant Sebastià, 21
Va ser construïda per iniciativa del prevere Miquel Marquet, al segle XVI, al costat de l'antic hospital de la Vila, que s'havia traslladat a l'interior del Mercadal. L'espai va ser ocupat per cases i eixides, tret de la capella, que s'ha mantingut fins als nostres dies. Al capbreu de 1555 s'assenyala que la capella acabava de ser construïda, encara sota l'estil del gòtic tardà. L'advocació de Sant Sebastià va ser molt popular als segles XVI i XVII com a protector de les epidèmies de pesta. Va ser restaurada el 1920 i de nou en època contemporània. La façana conserva el portal adovellat de punt rodó i a l'interior es manté la volta de creueria.