Capella de Sant Salvador
(Cabrera d'Anoia - Anoia)

Cabrera d'Anoia - Església de Sant Salvador

Cabrera d'Anoia - Església de Sant Salvador (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2022)

Cabrera d'Anoia - Església de Sant Salvador (Foto: Albert Esteves, 2008)

Cabrera d'Anoia - Església de Sant Salvador (Foto: Albert Esteves, 22)

Cabrera d'Anoia - Església de Sant Salvador (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1915)

Situació Urbanització Castell de Cabrera
És l'església de l'antic castell de Cabrera. Està adossada al casal dels Móra i és d'origen romànic. Està documentada des de l'any 1062, quan Miró Guilabert va fer donació del castell a la comtessa Almodis. Consta d'una nau única coberta amb volta de canó reforçada amb arcs torals. El portal és format per dos arcs de punt rodó amb motllures en degradació. Ha sofert nombroses modificacions al llarg dels segles. A l'absis es va descobrir restes de pintura gòtica (segles XIII-XIV) i les capelles laterals van ser afegides el segle XVIII. Fa funcions de parroquial del municipi de Cabrera.