Església parroquial de Sant Cristòfor
(Begues - Baix Llobregat)

Begues - Església de Sant Cristòfor (Foto: Albert Esteves, 2008)

Begues - Església de Sant Cristòfor (Foto: Alfred Abad, 2010)

AutorJoan B. Serra Martínez / Manuel Baldrich Tibau
Situació Passeig de l'Església
Entre 1929 i 1931 es va construir en aquest solar una nova església parroquial, molt modesta, per evitar el llarg trajecte que calia fer fins aleshores per anar del poble a l'antiga església de la Rectoria. L'any 1955 es va emprendre la construcció de l'edifici actual, de majors dimensions, projectat per l'arquitecte municipal a l'època, Joan Baptista Serra i, mort aquest, va dirigir les obres l’arquitecte de la Diputació Manuel Baldrich, que va projectar el presbiteri. L'església va ser consagrada l'any 1961.

És un temple de nau única, il·luminada pels òculs que s'obren sobre les capelles laterals i la rosassa de la façana principal. L'acabament exterior és fet amb pedra irregular, excepte els carreus tallats de les arestes.