Ca n'Elies (Sant Pau de la Guàrdia)
(El Bruc - Anoia)

El Bruc - Sant Pau de la Guàrdia, Ca n'Elies (Foto: Albert Esteves, 2009)

El Bruc - Sant Pau de la Guàrdia, camps de conreu

El Bruc - Sant Pau de la Guàrdia, camps de conreu (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Sant Pau de la Guàrdia
El petit nucli de Sant Pau de la Guàrdia es formà al voltant de la masia de Ca n'Elies (o Elías, cognom de la família propietària) a tocar de l'església nova de Sant Pau. Se la coneixia també com Forn del Vidre, pel forn que hi hagué des d'inicis del segle XVII i durant gairebé tres-cents anys. És un gran casal del segle XVIII, amb una allargada façana de portal adovellat. El conjunt de cases, amb l'església, i els seus entorns enmig d'un paisatge de boscos esquitxats de camps de conreu, té un gran encís. Només es veu alterat per la banda sud, on es va formar la urbanització coneguda com a Montserrat Parc.