Can Casas
(El Bruc - Anoia)

El Bruc - Can Casas, abans de la restauració

El Bruc - Can Casas, abans de la restauració (Foto: Valentí Pons)

AutorCristóbal Cascante Colom
Situació Bruc del Mig, 55
InterèsEspecial interès Interessant
Edificat l'any 1889 al mateix indret on antigament hi havia hagut un hostal. Era propietat de la família Casas i va ser Josep Casas Chocomeli qui va promoure la construcció de la casa, encarregada a Cristóbal Cascante, col·laborador de Gaudí. Se'n va fer una ampliació l'any 1920. Josep Casas, que va ser alcalde del Bruc, estava vinculat per matrimoni a la família Muller, importants vinaters tarragonins i va destinar els baixos de l'habitatge a celler i destil·leria. És un edifici molt interessant tant des del punt de vista estructural, a base de jàsseres de fusta amb tirants metàl·lics, com estètic. L'ornamentació, que combina la pedra amb el maó vist i la ceràmica, és plenament modernista. Actualment, és la seu de diverses dependències municipals.