Antic Forn de Sant Jaume
(Barcelona | Vila de Gràcia Sud - Barcelonès)

Barcelona - Forn de Sant Jaume, plànol original

Barcelona - Forn de Sant Jaume, plànol original (Foto: Wikimedia Commons)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol
Situació Riera de Sant Miquel, 58-62 / Vic, 1-5
Edifici de l'any 1922 que dona a la plaça de Sant Miquel, i als dos carrers laterals. Originalment era un forn de pa propietat de Manuel Colom. Com es pot veure al dibuix que adjuntem, originalment tenia menys volum i alçada. La remunta ha alterat notablement la imatge original, molt més equilibrada.

L'edifici s'inscriu dins l'etapa noucentista de Raspall, amb alguns elements de certa monumentalitat, com els frisos esgrafiats o els medallons escultòrics. El que presideix la porta principal mostra Sant Jaume a cavall, envoltat de garlandes. L'any 1992 l'edifici es va convertir en institut d'ensenyament.