Molí de la Vila
(Capellades - Anoia)

Capellades - Molí de la Vila

Capellades - Molí de la Vila (Foto: Albert Esteves, 2009)

TipusMolí
Situació Pau Casals, s/n
InterèsEspecial interès Interessant
És un antic molí paperer ubicat al costat de la Bassa, una cabalosa font natural que proporcionava energia fins a setze molins. El molí de la Vila està documentat des de l'any 1237, però l'edifici actual correspon bàsicament al segle XVIII (al portal adovellat de l'entrada hi ha la data de 1748). Consta d'un soterrani, on es conserva la maquinària original, i quatre plantes, la més alta de les quals era l'assecador. Des de 1961 funciona com a museu. Durant els segles XVIII i XIX, Capellades i el seu entorn constituïen un dels centres paperers més importants d'Espanya, especialitzat en la fabricació de paper de barba i paper de fumar.