Capella de Santa Bàrbara (Font de la Reina)
(Capellades - Anoia)

Capellades - Capella de Santa Bàrbara

Capellades - Capella de Santa Bàrbara (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Font de la Reina, 8
El petit nucli de Font de la Reina, a l'antic camí ral, està presidit per la capella de Santa Bàrbara la qual, antigament, depenia de la parròquia de la Pobla de Claramunt. El 1234, quan el monestir de Sant Cugat va adquirir Capellades, el lloc va ser inclòs dins el seu terme. El 1728, a demanda dels veïns, va passar a dependre de la parròquia de Capellades, tot i que amb la condició que cada any paguessin una lliura de cera a la Pobla. L'actual edifici, probablement del segle XVII, està format per una sola nau, coberta a dues aigües, amb un campanar d'espadanya de dos ulls. El portal és de llinda recta, emmarcat de pedra. Als inicis del segle XX la capella es trobava molt malmesa i va ser tancada al culte, però va ser restaurada l'any 1925 pels marquesos de la Pobla. El 1988 es va iniciar una nova restauració a càrrec dels Amics de la Capella de Santa Bàrbara.