Església de Sant Joan Baptista
(La Torre de Claramunt - Anoia)

La Torre de Claramunt - Sant Joan Baptista

La Torre de Claramunt - Sant Joan Baptista (Foto: Albert Esteves, 2009)

La Torre de Claramunt - Sant Joan Baptista (Foto: Eloy Guirao, 2018)

La Torre de Claramunt - Sant Joan Baptista (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1915)

Situació Al costat del castell
InterèsEspecial interès Interessant
Està documentada des de l'any 1157 i, donada la seva situació, al costat mateix del castell, degué ser construïda per al servei religiós dels seus estadants. Fins el 1868 va ser una sufragània de la parròquia de Santa Maria de Calramunt. El vell edifici romànic va ser substituït per un nou temple barroc cap a la primera meitat del segle XVIII. El campanar es va enllestir l'any 1790. És de planta basilical, amb capelles laterals, baptisteri i cor. La porta original era de llinda recta, tal com es pot veure a la fotografia antiga. Davant l'altar major hi ha el sepulcre on eren enterrats els senyors de la Torre i a la nau els d'algunes famílies importants, com els Guarro, els Romaní o els Tort.