La Creu dels Divuit
(La Pobla de Claramunt - Anoia)

La Pobla de Claramunt - La Creu dels Divuit

La Pobla de Claramunt - La Creu dels Divuit (Foto: Albert Esteves, 2009)

TipusCreus monumentals
Situació Al costat del cementiri
El 17 de setembre de 1936 van ser assassinats 18 igualadins al costat del cementiri poblatà, a mans d'un piquet revolucionari. Anys després, l'Ajuntament d'Igualada va aixecar una creu al lloc on van succeir aquests fets. Actualment es troba en molt mal estat i fora bo que, obviant tota referència a l'antic règim, algú s'ocupés de la seva restauració. Cal preservar-la com a testimoni d'uns fets luctuosos que formen part de la història del nostre país.

Comentari: Jo vaig ésser alumne del Col.legi dels Caputxins d'Igualada (1944-49) i recordo perfectament el lloc on havien afusellat a gent igualadina els revolucionaris del 36. Els dijous sortíem d'excursió i moltes vegades ens deteníem a veure una creu i flors a pocs metres del cementiri de la Pobla de Claramunt no molt lluny del pont vell.
Magí Rovira