Portal de la Font Major
(Igualada | Nucli antic - Anoia)

Igualada - Portal de la Font Major. Capella de la Verge de Gràcia (Foto: Albert Esteves, 2022)

Igualada - Portal de la Font Major. Plafó ceràmic

Igualada - Portal de la Font Major. Plafó ceràmic (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Pg. de les Cabres
El recinte emmurallat d'Igualada va ser engrandit tres vegades, entre els segles XI i XV. De la darrera muralla, construïda el 1468 en resten dues de les set portes que tenia. Una d'elles és la de la Font Major, oberta amb una volta apuntada que dona pas a un arc de mig punt adovellat després del qual un pas embigat travessa les cases. El 1951 l'arquitecte Bonaventura Bassegoda va dur a terme una restauració en la qual es van afegir els merlets i les arcades del coronament. També s'hi va situar una majòlica de la Mare de Déu de Gràcia, amb dibuix de Miquel Llacuna.

Se'l denomina també portal de Gràcia perquè, al seu damunt, hi ha una capella dedicada a la Verge de Gràcia, que va ser fundada per la família Serrals.