Plaça de l'Ajuntament
(Igualada | Nucli antic - Anoia)

Igualada - Plaça de l'Ajuntament

Igualada - Plaça de l'Ajuntament (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Plaça de l'Ajuntament
Aquest gran espai urbà, el més emblemàtic de la ciutat, es va configurar l'any 1411 quan es van unir dues antigues places, separades per una illa de cases: la plaça Nova i la plaça del Blat. Originàriament era tota porticada. Actualment només es conserven els porxos en dos dels seus costats, la resta es va enderrocar els anys 1912 i 1932. Les cases que es mantenien dempeus enmig de la plaça van ser eliminades l'any 1910 i en el seu lloc es va construir un mercat de carn. Era un magnífic edifici modernista que va desaparèixer l'any 1963. Després s'hi va construir una font lluminosa, també desapareguda per donar lloc a un gran espai obert, envoltat d'edificis de gran interès.