Església de la Soledat
(Igualada | Eixample - Anoia)

Igualada - Església de la Soledat (2)

Igualada - Església de la Soledat (2) (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorModest Fossas Pi
Situació Soledat, 41
Substitueix una antiga capella consagrada l'any 1666 extramurs del nucli antic i ampliada entre els anys 1786 i 1788. Va esdevenir parròquia l'any 1877.L'esclat de la Guerra Civil va deixar el temple molt malmès i convertit en garatge. Es va restaurar després de 1939.

L'edifici actual és neogòtic i va ser construït entre els anys any 1869 i 1877. Té una sola nau, dividida en cinc trams, amb capelles laterals, transsepte i un absis poligonal que té adossat el campanar de torre. El portal principal, d'arquivoltes ogivals, presenta al timpà uns relleus de la Mare de Déu amb àngels, obra de 1927. L'altar major compta amb un baldaquí de Bonaventura Bassegoda, del 1944.