Germanetes dels Pobres
(Barcelona | Vila de Gràcia - Virreina - Barcelonès)

Barcelona - Germanetes dels Pobres (Foto: Valentí Pons, 2009)

Barcelona - Germanetes dels Pobres (Foto: Ajuntament Barcelona)

AutorAugust Font Carreras
Situació Sant Salvador, 1-27 / Torrent de l'Olla, 222
L'Asil del carrer de Sant Salvador es coneix amb el nom de Germanetes dels Pobres per la congregació que el regenta, fundada a França l'any 1842 per la monja Jeanne Jugan. L'Asil es va instal·lar a Barcelona l'any 1890 en una torre que hi havia construïda en aquest mateix indret. L'any 1896 August Font Carreras (Barcelona,1846 -1924), l'arquitecte més destacat de l'eclecticisme català, va projectar l'edifici actual, el qual es va poder finançar mercès a la deixa de Pau Servat.

Té una planta en forma de H, descrivint un gran pati a la part anterior, on s'aboquen les galeries obertes amb voltes de maó d'arc rebaixat sobre pilars de ferro colat. A la part central hi ha la capella, d'estil neogòtic, com a l'asil de l'Institut Frenopàtic de les Corts.