Casa Sebastià Murtra
(Barcelona | Vila de Gràcia - Virreina - Barcelonès)

Barcelona - Legalitat, 10 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Legalitat, 10 (Foto: Valentí Pons, 2009)

AutorJosep Pujol Brull
Situació Legalitat, 10
Edifici de planta i pis amb pati posterior, obra de l'any 1922. La seva imatge es veu actualment molt alterada per una coberta metàl·lica alçada damunt del terrat. La planta baixa presenta obertures amb balustres i arcs de mig punt, i una gran porta d'arc rebaixat, amb les llindes motllurades i guarnides amb relleus. Les finestres del pis tenen ampit destacat i una contundent decoració a les llindes que abraça els respiralls i s'integra amb la cornisa i el fris que la recorre.

En l'actualitat, acull un hotel de luxe. En la rehabilitació s'ha eliminat l'estructura metàl·lica del terrat que deslluïa força la imatge de l'edifici (tal com podem veure en la fotografia de 2009).