Sala d'actes de les caves Rondel
(Cervelló - Baix Llobregat)

Cervelló - Caves Rondel

Cervelló - Caves Rondel (Foto: Josep Maria Ardèvol, 1995)

AutorLluís Bonet Garí
Situació Crtra. N-340, km 1.241,5
Obra realitzada entre 1970-75 per Lluís Bonet Garí, deixeble de Gaudí. La concepció estructural de la sala s'inspira en l'estil romànic. Les columnes tenen el seu referent en l'església de Sant Martí del Canigó i les arcades recorden vagament la tribuna del monestir de Serrabona.

Ramon Garcia ens afegeix la següent informació:
Aquesta sala la va fer el meu pare, Enric Garcia Estadella, de l'empresa construccions Ferrer, de Sant Sadurní d'Anoia. Es desplaçaven a l'obra, a Cervelló, cada dia en furgoneta des de Sant Sadurní, baixant pel coll d'Ordal. De vegades ens ha explicat quina va ser la tècnica de construcció que van utilitzar per aguantar les voltes de pedra, que tenint en compte els mitjans de l'època va ser prou enginyós. Actualment, té 83 anys i viu al poble de Sant Pau d'Ordal, a Subirats. A part de les caves Rondel, també va fer algunes reformes a les Caves Codorniu, sota la direcció de l'arquitecte Bonet. A més d'aquesta obra emblemàtica també va construir la confraria del cava a Torre-Ramona, a Subirats, l'ampliació de les caves Juvé i Camps a Sant Sadurní d'Anoia i la construcció de les caves Juvé i Camps d'Espiells. Un paleta amb un gran domini de la tècnica de construcció de la volta catalana i dels arcs. 27-01-2020.