Sant Pere de Vilademàger
(La Llacuna - Anoia)

La Llacuna- Sant Pere de Vilademàger, portalada (Foto: Albert Esteves, 2009)

La Llacuna- Sant Pere de Vilademàger, absis

La Llacuna- Sant Pere de Vilademàger, absis (Foto: Albert Esteves, 2009)

La Llacuna- Sant Pere de Vilademàger, planta

La Llacuna- Sant Pere de Vilademàger, planta (Foto: Servei del Patrimoni Arquitectònic, Diputació de Barcelona)

Situació Camí de can Marquet (camí del Castell)
InterèsEspecial interès Interessant
Està situada dins el recinte del castell homònim. És d'origen romànic, documentada des de l'any 1160. Sembla que el primer temple va ser ampliat cap a la fi del segle XI o inicis del XII i molt modificat després, durant els segles XIV, XV i XVII. De fet, la major part de la construcció és gòtica. De l'obra romànica en resten vestigis al mur de ponent, on encara es pot veure l'antiga estructura de la nau, centrada per una finestra en forma de creu. La porta presenta un doble arc de mig punt adovellat, amb guardapols motllurat i una cornisa que l'enquadra. L'absis és poligonal, cobert amb voltes de creueria.