Can Guitard Vell
(Cervelló - Baix Llobregat)

Cervelló - Can Guitard Vell (Foto: Albert Esteves, 2016)

Cervelló - Can Guitard Vell (Foto: Albert Esteves, 2006)

Cervelló - Can Guitard Vell (Foto: Núria Callao, 2019)

Situació Urbanització Can Guitard. Carrer Masia
És una de les masies més antigues del terme, establerta probablement a finals del segle XV. Durant el segle XVII va pertànyer a la família Sàbat, passant per matrimoni a la família Guitard, originària de Terrassa, a principis del segle XVIII. Durant molt de temps va fer funcions d'hostal on les diligències feien el canvi de cavalls, ja que pel seu costat passava l'antic camí de ferradura cap a Vilafranca, abans de la construcció de la nova carretera, al segle XVIII. Havia tingut una capella dedicada a Sant Fructuós, desapareguda a principis del segle XIX, quan, també per matrimoni, el mas va passar a la família Bonastre. L'edifici actual, reformat segurament durant el segle XIX, ha estat convertit en restaurant.