Can Abat
(Castellví de Rosanes - Baix Llobregat)

Castellví de Rosanes - Can Abat

Castellví de Rosanes - Can Abat (Foto: Albert Esteves, 2006)

Castellví de Rosanes - Can Abat (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1923)

Situació Camí Can Abat s/n
InterèsEspecial interès Interessant
Gran casal del segle XVII reconstruït i ampliat el 1855, situat a la riba de l'Anoia. Sembla que el nom prové de les estades que hi feia l'abat de Montserrat durant els segles XVII o XVIII. Va ser propietat de la marquesa de Gelida, Consol Jover i Vidal. L'edifici s'estructura en base a l'encreuament de dos cossos transversals coberts a dos vessants, de la intersecció dels quals neix una esvelta torre-mirador. Flanquejant l'entrada del pati principal hi ha dues construccions, una petita caseta amb galeria oberta i una capella, documentada des de 1780. Adossada a la capella hi ha una gran galeria porxada.