Rellotge de bronze de la plaça del Sol
(Barcelona | Vila de Gràcia - Fontana - Barcelonès)

Barcelona - Rellotge de sol de la plaça del Sol (Foto: Valentí Pons)

Barcelona - Rellotge de sol de la plaça del Sol (Foto: Ramon Sales -BCNROC-, 2017)

AutorJoaquim Camps Giralt
Situació Plaça del Sol
Escultura en bronze de l'any 1987 que és alhora un rellotge de sol, de tipus equatorial. Té forma de semiesfera -la volta celeste-, envoltada de signes del zodíac, entre els quals destaquen les figures de Virgo i Sagitari. La base del monument és de marbre.

Es va ubicar a la plaça del Sol en el marc de la reforma urbanística duta a terme l'any 1986 pels arquitectes Gabriel Mora i Jaume Bach.

Tradicionalment se'l denomina "astrolabi" tot i que estrictament és un rellotge de sol. Un astrolabi és un instrument de mesura de l'alçada i posició de les estrelles.