Cal Granotes
(Igualada | Barri del Rec - Anoia)

Igualada - Cal Granotes (Foto: Albert Esteves, 2022)

Igualada - Cal Granotes. Museu de la Pell

Igualada - Cal Granotes. Museu de la Pell (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Baixada de la Unió
Situada al costat del Rec, és una de les adoberies més antigues d'Igualada, anterior a 1763. Conserva les dues plantes característiques d’aquests establiments: la ribera (on s remullaven, pelaven, descarnaven i adobaven les pells) i l’estenedor (on s'assecaven, estiraven i ploien). La planta baixa està coberta amb voltes de creueria fetes amb un encofrat de pedra i morter de calç. Ambdues plantes estaven comunicades per un forat al sostre anomenat trapa. A l'exterior destaquen els contraforts de pedra que reforcen els murs.

En l'actualitat forma part del Museu de la Pell i és on s’explica l’ofici artesanal de l’adob de la pell, amb una posada en escena museogràfica que transporta a la Igualada preindustrial.