Cementiri Nou
(Igualada | Perifèria - Anoia)

Igualada - Cementiri Nou

Igualada - Cementiri Nou (Foto: Albert Esteves, 2009)

Maqueta dels murs dels nínxols per al Cementiri d'Igualada. Exposició sobre Miralles al MUHBA

Maqueta dels murs dels nínxols per al Cementiri d'Igualada. Exposició sobre Miralles al MUHBA (Foto: Anna Corcoll, 2021)

Làpida tipus dissenyada per Enric Miralles per al Cementiri d'Igualada. Exposició sobre Miralles al MUHBA (Foto: Anna Corcoll, 2021)

AutorEnric Miralles / Carme Pinós
Situació Països Baixos
InterèsEspecial interès Interessant
Inaugurat el 1991, va aconseguir el premi FAD el 1992. Està concebut com un parc on passejar i, en bona part, es troba enfonsat respecte al nivell del sòl. La baixada es realitza en ziga-zaga. Els nínxols es disposen atalussats sota una estructura corbada de formigó que fa de semicoberta. El seu dissenyador, Enric Miralles, mort l'any 2000, es troba enterrat en el mateix cementiri.