Molí de Rigat
(Vilanova del Camí - Anoia)

Vilanova del Camí - Molí de Rigat (Foto: Albert Esteves, 2009)

Vilanova del Camí - Molí de Rigat, fornícula de la façana

Vilanova del Camí - Molí de Rigat, fornícula de la façana (Foto: Albert Esteves, 2009)

Vilanova del Camí - Molí de Rigat i el castell de Claramunt a la llunyania

Vilanova del Camí - Molí de Rigat i el castell de Claramunt a la llunyania (Foto: Albert Esteves, 2009)

TipusMolí
Situació Camí dels Moletons
Necessita intervenció urgent
Situat a la riba de l'Anoia, a l'aiguabarreig amb la riera de Castellolí, va fabricar paper blanc fins a la fi del segle XIX. L'any 1923 va ser adquirit per Ròmul Gavarró i des d'aleshores s'utilitza per al subministrament d'aigua potable. Té l'estructura habitual dels molins del segle XVIII. A la façana principal hi ha una fornícula amb una imatge de sant Pere i les dates 1879 i 1939. Posteriorment fou la seu del Museu de l’Aigua que incloïa la col·lecció Gavarró, d'aparells i estris relacionats amb l'abastiment d'aigua. La col·lecció va ser retirada l'any 2014 degut a les males condicions de l'edifici.