Museu de Gavà
(Gavà - Baix Llobregat)

Gavà - Venus de Gavà (Foto: Museu de Gavà)

Gavà - Museu de Gavà (Foto: Albert Esteves, 2006)

TipusMuseu
Situació Plaça Dolors Clua, 13 - 14
El museu compta amb una exposició permanent amb elements que expliquen l'evolució del paisatge i del poblament des de la prehistòria fins a l'edat mitjana al Baix Llobregat.

Entre les peces més destacades pot contemplar-se la Venus de Gavà, d'època neolítica, trobada a les mines prehistòriques l'any 1994. Està feta amb ceràmica i representa una dona amb les mans sobre el ventre i sostenint una espiga, simbolitzant probablement la maternitat.

També cal destacar el casc de bronze de tipus etrusc, procedent del jaciment de les Sorres. Dissortadament, l'original va sortir il·legalment del país i posteriorment va ser subhastat a la galeria Christie's de Londres. L'exemplar que s'exposa al museu és una rèplica exacta, regalada per la legítima propietària de la peça original.