Can Roig de la Riera
(Corbera de Llobregat - Baix Llobregat)

Corbera de Llobregat - Can Roig (Foto: Albert Esteves, 2014)

Corbera de Llobregat - Can Roig, detall

Corbera de Llobregat - Can Roig, detall (Foto: Albert Esteves, 2014)

Corbera - Can Roig, foto antiga

Corbera de Llobregat - Can Roig (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, inicis segle XX)

Corbera de Llobregat - Can Roig de la Riera. Fotografia antiga

Situació Plaça del Mil·lenari
L'antiga masia de Can Roig constitueix l'origen de Corbera de Baix, ja que va ser a les seves terres que van començar a fer-se les primeres edificacions, seguint el curs de la riera de Rafamans, des de principis del segle XIX. Per això se les coneixia com les Cases d'en Roig. D'inici va pertànyer a la família Campmany, que a mitjan segle XVII enllaçà amb els Roig, cognom que es va mantenir fins ben avançat el segle XIX. El 1855 va ser adquirida per Joan Bonastre i Gener, de Sant Joan Samora. La masia, documentada des de 1576, havia anat creixent amb el pas dels segles i ampliant-se amb edificis annexos, un dels quals és el que es conserva, reformat modernament per convertir-lo en restaurant. De l'antic mas només en resta el portal adovellat que donava accés al pati o barri.