Cooperativa Lleialtat - Teatre Lliure
(Barcelona | Vila de Gràcia - Fontana - Barcelonès)

Barcelona - Teatre Lliure, Montseny, 47 (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusAteneus i centres socials
AutorJosep M. Sagnier Vidal-Ribas
Situació Montseny, 47 / Leopoldo Alas, 2
L'edifici de l'antiga Cooperativa La Lleialtat va ser construït cap a la fi del segle XIX i reformat l'any 1923, però el seu aspecte actual es deu a una reforma de l'any 1932 de marcat caràcter classicista, projectada per Josep M. Sagnier Vidal-Ribas. Fruit d'aquesta intervenció són les pilastres estriades, les tres arcades centrals i la loggia de la planta pis. El 1976 es va convertir en la primera seu del Teatre Lliure. Va estar en reformes des de 2003 fins a 2010.

La Cooperativa La Lleialtat va néixer l'any 1892 com una escissió de la cooperativa de Teixidors a Mà.