Església de Sant Miquel
(Òdena - Anoia)

Òdena - Sant Miquel

Òdena - Sant Miquel

Òdena - Sant Miquel

Situació Carretera d'Òdena a Igualada, per can Macià
InterèsEspecial interès Interessant
Situada a la sortida del poble, al peu de la carretera d'Igualada. Està documentada des de l'any 1089. Té una sola nau capçada amb un absis semicircular i coberta amb una volta de canó fruit d'una restauració moderna. La porta s'obre al mur meridional i és de mig punt, adovellada, sense ornamentació. Hi ha quatre finestres, una a cada costat. La de ponent té forma de creu, les altres són de mig punt, de doble esqueixada. Les parets exteriors són completament llises, tret de l'absis, decorat amb lesenes i arcuacions llombardes. L'aparell és de mida mitjana, només desbastat. Es pot datar cap a la fi del segle XI o inicis del XII. Restaurada l'any 1976, s troba en un magnífic estat de conservació.