Església parroquial de Sant Esteve (Sant Esteve Sesrovires - Baix Llobregat)

Sant Esteve Sesrovires - Església

Sant Esteve Sesrovires - El poble, amb l'església (Foto: Albert Esteves, 2006)

EstilHistoricisme
AutorJosep Domènech Estapà
Situació Plaça de Dr. Tarrés
La primitiva església parroquial, documentada des de 1082 i reconstruïda a finals del segle XV, va ser enderrocada durant la segona dècada del segle XX. Al seu costat ja havia estat construït el nou temple, obra del 1889-91. És un edifici de maó vist que consta de tres naus, la central més gran i més alta, amb arcbotants, i capelles laterals. Seguint la tradició de les esglésies medievals, té transepte i absis semicircular. La façana principal té un portal d'arc apuntat, igual que els finestrals, i en el seu timpà hi esculpida la imatge de Sant Esteve i escenes del martiri en baixrelleu. Dos campanars vuitavats flanquegen la façana. En conjunt, és una obra que combina elements de tradició romànica dins un estil bàsicament neogòtic, molt lluny de l'estil característic de Domènech Estapà.