Can Muset, torre modernista
(Castellolí - Anoia)

Castellolí - Can Muset, torre modernista

Castellolí - Can Muset, torre modernista (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Can Muset, prop del castell
Adossats a la masia de Can Muset, constituint una façana lateral a la banda de migdia, hi ha dos cossos modernistes, edificats segurament als inicis del segle XX. Un d'ells és una torre, de planta quadrada, que té cinc nivells. L'empremta modernista l'aporten els elements decoratius, el maó vist, que ressegueix les cantoneres i envolta totes les finestres, i la ceràmica en trencadís, que decora les llindes dels dos primers pisos i els intersticis que hi ha entre les finestres de la planta baixa.

Sembla que fou el doctor Robert l'impulsor d'aquest afegit, destinat a sanatori, que no va arribar a obrir-se mai.*

* Playà Maset, Josep: La barraca dels emboscats. La Vanguardia, 27/6/2021