Església de Sant Miquel dels Sants
(Barcelona | Vila de Gràcia - Virreina - Barcelonès)

Barcelona - Esglesia de Sant Miquel dels Sants (Foto: Valentí Pons)

Barcelona - Esglesia de Sant Miquel dels Sants (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorAntoni Fisas Planas / Eugenio Pedro Cendoya Oscoz
Situació Escorial, 163 / Sors, 30
Edifici construït entre 1950 i 1963. És un temple d'estil palladià, amb un porxo amb arcs de mig punt entre columnes capçades amb capitells corintis. Està coronat amb un frontó triangular. Constitueix un bon exemple del denominat "noucentisme de postguerra" que es va practicar força a Barcelona durant els anys cinquanta i del qual Antoni Fisas Planas (Barcelona, 1896 -1953) n'és un dels principals exponents.

L'origen d'aquesta parròquia era la capella de la Vetlla Perpètua, inaugurada l'any 1920 en sufragi de les ànimes del purgatori i coneguda com a "Capella de les Ànimes". La nova parròquia va ser erigida pel bisbe Gregorio Modrego l'any 1946 i en va ser el primer rector Joaquim Masdexexart.