Sant Ermengol
(Els Prats de Rei - Anoia)

Prats de Rei - Sant Ermengol

Prats de Rei - Sant Ermengol (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Camí de la Clau de Miralles (Veciana)
Necessita intervenció urgent
Amagada entre la vegetació, al costat del camí que travessant camps de conreu ressegueix el sector de la Clau Reial, s'alça la capella de Sant Ermengol, gairebé enrunada. Està documentada des de l'any 1076 i pertanyia a la parròquia de Sant Andreu de la Manresana. És un edifici romànic, probablement del segle XII, d'una sola nau, amb absis semicircular, en el qual s'endevina una finestra de doble esqueixada. La volta es troba completament esfondrada. Va ser reformada l'any 1704, època a la qual pertany la porta de llinda recta i la façana. Els contraforts i altres elements de reforç afegits a l'obra original podrien ser també d'aquesta època.