Cal Codina de la Quadra
(Els Prats de Rei - Anoia)

Prats de Rei - Cal Codina de la Quadra

Prats de Rei - Cal Codina de la Quadra (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Camí que surt de la carretera C-1412
La quadra de Galí era un antic lloc documentat des del segle XI que pertanyia al terme de Sant Martí Sesgueioles fins que, el 1778, va ser unit a Solanelles i amb ell passà als Prats de Rei el 1840. El mas de Cal Codina de la Quadra és un edifici refet cap a l'any 1728, després de la batalla que va tenir lloc en aquest indret durant la guerra de Successió i que el degué deixar molt malmès. És un gran casal amb les parets de pedra, grans arcades a la planta baixa i finestres envoltades de grans carreus. Adossada hi té la capella de Sant Antoni, amb la que es comunica a través d'un pont.