Castell de Voltrera
(Abrera - Baix Llobregat)

Abrera - Castell de Voltrera

Abrera - Castell de Voltrera (Foto: Albert Esteves, 2006)

Abrera - Castell de Voltrera (Foto: Francesc Segura, 2013)

Situació Urbanització Can Vilalba
Les restes, molt enrunades, del castell de Voltrera s'alcen dalt d'un turó dominant la vall. El terme de Voltrera està documentat des del 996, i el castell com a tal des del 1027. Depenia de la baronia de Castellví i va ser senyorejat pels Voltrera fins al segle XIV. Posteriorment, va pertànyer als Sentmenat, als Despalau i als Amat. Durant la guerra de Successió hi residia Josep d'Amat, destacat partidari de Felip V que, un cop acabada la guerra va fixar la residència al casal de Vilalba, al peu del turó. En resten escassos vestigis, algun tros de mur, la base d'alguna torre i restes de la muralla. L'estructura més visible és la de l'antiga església de Sant Pere de Voltrera.