Casa Cadenas
(Tarragona | Part Alta Sud - Tarragonès)

Tarragona - Casa Cadenas

Situació Portella, 19 / Pg. Sant Antoni, 19
Gran casal construït aprofitant l’existència de la muralla romana d’època republicana. Edificat entre finals de segle XVII i principis del XVIII, fou enterament restaurat per Pau de Cadenas i Palau l’any 1794. La propietat passà successivament als Sanllorente i als Florensa-Palau. La particularitat d’aquest edifici rau en el fet que disposa de tres façanes donat que la seva mitgera més al sud és una tercera façana que s’obre a un jardí elevat a escala de la planta noble. Sota aquest jardí s’hi troba el pas de la portella dels Jueus, obertura romana que permetia el traspàs de la muralla. Adossada a aquesta portella hi existia una torre defensiva que fou enderrocada en la Guerra del Francès. Les obertures de la planta primera i noble del Passeig de Sant Antoni compten amb unes reixes que foren col·locades en els edificis a principi del segle XIX, coincidint amb la visita de Carles IV a Tarragona.