Sant Miquel del castell de Veciana
(Veciana - Anoia)

Veciana - Església de Sant Miquel

Veciana - Església de Sant Miquel (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Veciana, al costat de l'Ajuntament
El desaparegut castell de Veciana està documentat des de l'any 1027. Va ser senyorejat pels Balsareny, després vinculats amb la nissaga dels Cervelló. El 1392 el rei Joan I va vendre el castell a la baronia de Segur. En resta només el basament d'una torre circular i algun tram de mur, al costat de l'Ajuntament.
Al costat hi havia la capella del castell, dedicada a sant Miquel, un edifici romànic del segle XII-XIII. Tenia una sola nau, amb absis semicircular i coberta amb volta de canó. Les seves restes van ser rehabilitades i consolidades i la placeta es va urbanitzar segons un projecte de Pere Puig de l’any 1989, que va ser finalista del premi FAD d’arquitectura de l'any següent.