Castell de Montfalcó el Gros
(Veciana - Anoia)

Veciana - Montfalcó (Foto: Albert Esteves, 2009)

Restes d'una casa al costat del castell de Montfalcó

Restes d'una casa al costat del castell de Montfalcó (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Montfalcó accés des de Veciana o des de la crtra. de la Panadella a Calaf)
Documentat des de l'any 1027, quan era propietat de Guillem Guifré de Balsareny. A partir del segle següent ja apareix esmentada la família Montfalcó, que en posseïa la castlania sota el domini senyorial dels Alemany-Cervelló. Cap a la fi del segle XIV aquest domini restava en mans de la corona. Només en resta un tram de mur d'una torre de planta circular, construïda probablement durant el segle XI, que devia assolir uns 30 metres. Està feta amb carreus de mida mitjana, ben escairats i disposats en filades ben alineades. Actualment es troba en un estat lamentable.