Can Lluch
(Gavà - Baix Llobregat)

Gavà - Can Lluch

Gavà - Can Lluch (Foto: Albert Esteves, 2006)

Gavà - Can Lluch

Situació Plaça Dolors Clua, 13 - 14
InterèsEspecial interès Interessant
Edifici construït el 1799, amb reformes datades el 1822, 1881 i 1925. Es va alçar als terrenys dels masos Sauleda i Comes, propietat de la família Duran des del segle XVII, adquirits per Peronella Torres i el seu fill, Joan Ferrer Torres, el 1796. L'any 1802 va passar a mans de Joan Baptista París. Els seus hereus la van vendre a Melcior Planas i Crehuet l'any 1824. L'any 1864 la propietat va ser adquirida per Salvador Lluch i Puigmartí i la seva muller, Gertrudis Amat i Baus. Des de 1977 és propietat municipal.

La casa manté l'estructura típica de masia senyorial, amb elements decoratius d'inspiració barroca i neoclàssica. De la façana principal destaquen els esgrafiats que emmarquen les finestres i els dos rellotges de sol. Al costat d'una de les façanes laterals, amb terrassa porxada, hi ha l'antic jardí, amb un estany construït l'any 1925, convertit en parc públic l'any 1975. La casa és actualment la seu del Museu de Gavà.