Església de Sant Andreu
(Pujalt - Anoia)

Pujalt - Església de Sant Andreu, porta romànica (Foto: Albert Esteves, 2009)

Pujalt - Església de Sant Andreu i nucli històric

Pujalt - Església de Sant Andreu i nucli històric (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Plaça de Sant Andreu
Construïda fora del recinte murat, està documentada des de la primera meitat del segle XI com a parroquial de Pug Alt. L'edifici ha estat molt transformat durant els segles XVIII i XIX i en resta ben poc de l'antiga fesomia romànica: es va suprimir l'absis, substituït per un presbiteri rectangular, es van obrir capelles laterals i es va alçar un campanar poligonal. Al segle XVIII es va tapiar l'antic portal situat a migdia i es va substituir per una porta adovellada al mur frontal. De l'antic portal se'n poden observar clarament les traces. L'església va ser cremada durant l’estiu de 1936 i rehabilitada durant l’any 1938 com a Hogar del Soldado.