Castell de Pujalt
(Pujalt - Anoia)

Pujalt - Castell

Pujalt - Castell

Pujalt - Castell

Situació
Situat al cim del turó, a la part més alta del poble. Es troba completament enrunat. Només en resta algun tram del mur perimetral i algunes pedres escadusseres als peus del dipòsit que ara ocupa el lloc on s'havia alçat el castell.
Està documentat des dels inicis del segle XI, quan formava part de la marca de Berga. va ser propietat dels comtat de Cerdanya, fusionat al segle XII amb el de Barcelona. Va ser infeudat als Cervera i en van ser castlans els Pujalt, nissaga que va assoli gran notorietat a mitjan segle XII. Un segle després el domini va passar a mans del rei Jaume I per ser cedit, poc després, a la família Cardona.