Escoles velles
(Abrera - Baix Llobregat)

Abrera - Escoles Velles (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusEdifici escolar
AutorJosep Ros Ros
Situació Plaça de les Escoles
Edifici projectat l'any 1922 i construït el 1924 que durant molts anys va ser l'única escola del poble, amb només dues aules, una per als nens i l'altra per a les nenes. Va ser sufragat per subscripció popular. Des de 1998, un cop restaurat, està destinat a hotel d'entitats. L'edifici, d'estètica noucentista, té planta i pis, i s'estructura simètricament en tres cossos, el central més alt i sobresortit de la línia de façana. Una mena de motllura dentada fa de llinda de les finestres, rectangulars i verticals. Sota la cornisa, al bell mig, hi ha l'escut de la vila.