Castelltort
(Calonge de Segarra - Anoia)

Calonge de Segarra - Castelltort

Calonge de Segarra - Castelltort (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Camí de Castelltort, des del cementiri de Calaf
Antic castell documentat des de 1193 i transformat després en una masia. Té planta irregular i és feta amb pedra picada. Va estar vinculat al castell de Cardona. Conserva una interessant finestra coronella d'època gòtica (segles XIII-XIV), amb dues llindes lobulades i una columneta amb capitell esculpit. D'aquest casal prové l'important llinatge dels Castelltort.

Integrada a la casa i havent perdut seva funció, hi ha la capella de la Concepció, referenciada l'any 1685 però que podria tenir un origen molt més antic, com a capella del primitiu castell.