Casa de la Punxa
(L'Escala - Alt Empordà)

L'Escala - Casa de la Punxa

L'Escala - Casa de la Punxa (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Carrer del Port, 2
Està situada en un dels llocs més emblemàtics de l'Escala, davant de la Platja i l``antic port, on tots els edificis estaven dedicats a activitats relacionades amb la pesca. Aquesta casa havia estat una fàbrica de gel. L'edifici, d'estil historicista, és de l'any 1919. La composició de la façana s'inspira en els grans casals del gòtic català, tot i que algunes finestres es poden qualificar de neoromàniques. L'element més característic és, però, la famosa "punxa", una torre angular de planta circular amb corona cònica guarnida amb detalls ceràmics.