Can Maranges
(L'Escala - Alt Empordà)

L'Escala - Can Maranges

L'Escala - Can Maranges (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Carrer Maranges, 1 / C/ Enric Serra / C/ Santa Màxima
Gran casal de planta rectangular, tres plantes i teulada a quatre aigües, obert a tres carrers amb façanes de pedra, que va ser casa pairal de la nissaga dels Maranges. Va ser edificat al segle XVIII i reformat el 1831. Per la seva tipologia, alguns dels carreus podrien procedir d'Empúries. Hi van viure Josep Maranges i Marimón (1735-1808), polític il·lustrat i capità de l'exèrcit reial, Francesc Maranges i Juli (1803-1878), destacat polític liberal i comandant de la milícia contra els carlins i Josep M. Maranges de Diago (1837-1872), advocat, polític i arqueòleg.