Alfolí de la Sal
(L'Escala - Alt Empordà)

L'Escala - Alfolí de la Sal

L'Escala - Alfolí de la Sal (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Carrer Alfolí, 6
L'Alfolí de la Sal o Pòsit Vell és un casal de planta basilical del segle XVII, que va ser magatzem, mercat de la sal, duana marítima i pòsit. Les finestres estan emmarcades en pedra i a la llinda d'una d'elles hi ha gravada la data de 1697. Els alfolins (magatzems de sal) varen ser creats pel rei Felip II l'any 1564, quan va establir el monopoli de la sal, la qual arribava per mar i, des de l'alfolí, es distribuïa per la resta de la comarca. Als baixos de l'edifici es trobaven les primitives indústries de salaons d'anxova. L'any 1984 va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, després d'un llarg procés reivindicatiu. Va ser adquirit per l'Ajuntament l'any 2006 i posteriorment ha estat restaurat i habilitat com a equipament cultural.