Can Dardena
(Gavà - Baix Llobregat)

Gavà - Can Dardena (Foto: J. Mas Guardia -Arxiu fotogràfic C.E.C.-, 1928)

Gavà - Can Dardena

Gavà - Can Dardena (Foto: Museu de Gavà)

Situació Camí de can Dardena - La Sentiu
Masia documentada des del segle XII, quan era coneguda com a Mas de la Sentiu. Està situada en un paratge boscós, a la riera dels Canyars. Durant el segle XIV va ser la residència dels senyors d'Eramprunyà. A partir del segle XVI va ser ocupada com a masovers per la família Muntaner, que al segle següent emparentà per matrimoni de la pubilla, amb els Payrach. Després de la mort de Joan Peyrach l'any 1668 l'heretat passà a Anton Dardena, d'on prové el nom de la casa.

Va ser molt reformada durant el segle XVIII, quan adquirí el seu aspecte actual. Tanmateix, conserva la torre fortificada i el pati d'armes, per la qual cosa ha estat declarada "bé cultural d'interès nacional".