Les Torretes de la Vella Gola
(Cervelló - Baix Llobregat)

Cervelló - Les Torretes

Cervelló - Les Torretes (Foto: Albert Esteves, 2016)

Cervelló - Les Torretes (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Carrer Germandat de Sant Sebastià, 18
Cap als anys setanta del segle XIX, Francesc Guitard va comprar a Pau Campderròs uns terrenys per construir-hi una sala de ball. Però a partir de 1879 l'edifici va servir com a capella interina mentrestant s'enllestien les obres de la nova església parroquial, acabada el 1908. Arquitectònicament és un curiós edifici de planta i pis amb diverses portes que s'obren a un petit jardí. Portes i finestres són ressaltades amb una motllura dentada i uns originals arquets apuntats. Corona la façana un seguit de pinacles de maó, a mode de merlets, i a sota una mena de trenat també de maó, que semblen evocar un castell medieval.