Mercat Municipal
(Molins de Rei - Baix Llobregat)

Molins de Rei - Mercat, interior modern (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusMercat
AutorJoan Gumà Cuevas
Situació Plaça del Mercat
InterèsEspecial interès Interessant
L'origen remot del mercat de Molins de Rei cal situar-lo l'any 1269, quan el rei Jaume I va concedir a la vila l'autorització per celebrar mercat els dijous de cada setmana.

L'antic mercat cobert va ser construït l'any 1890 a la plaça de la Creu. Quan va resultar insuficient per a les necessitats de la vila es va construir l'actual mercat, obra de l'arquitecte Joan Gumà, inaugurat l'any 1935. És un edifici de maó vist combinat amb pedra artificial, amb notables elements decoratius d'aquest mateix material, de tipus neobarroc, fets amb motlles. Destaca especialment l'escultura que presideix l'entrada principal, una al·legoria de l'abundància, signada per J. Cardellà. Va ser reformat entre 2004 i 2006, mantenint les façanes originals.