Molí d'en Dou (Les Corts)
(L'Escala - Alt Empordà)

L'Escala - Molí d'en Dou, pont

L'Escala - Molí d'en Dou, pont (Foto: Albert Esteves, 2009)

TipusMolí
Situació Camí de les Corts
Edifici situat prop del veïnat de les Corts, a la riba del Ter Vell (l'antiga desembocadura del Ter) on al segle XV encara s'hi podia arribar amb les barcasses. És un conjunt format per diversos cossos, amb fragments grecoromans als murs i restes de la via Heraclea al sól. El cos principal és de planta rectangular, coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana. Les finestres, emmarcades amb pedra, són de llinda recta o arc rebaixat. S'envolta d'una tanca oberta amb un portal barroc. El casal antic va ser reformat a la fi del segle XVIII. Inicialment va ser un molí d'arròs i després, de farina. A la fi del segle XIX, el seu propietari, Luís Fernando de Alós, marquès de Dou, hi va instal·lar la primera central elèctrica de l'Empordà. Actualment és un restaurant.
Prop de la casa hi ha un pont antic sobre el riu. A finals del segle XIX s'establí la primera central elèctrica de la comarca.