Cinclaus
(L'Escala - Alt Empordà)

L'Escala - Cinclaus, pont (Foto: Albert Esteves, 2009)

L'Escala - Cinclaus, vista aèria

L'Escala - Cinclaus, vista aèria (Foto: Google Maps, 2009)

Situació Camí de Cinclaus, des de la ctra. de Viladamat
InterèsEspecial interès Interessant
Petit nucli format per les restes del castell, cinc masies i l'església de Santa Reparada. S'hi arriba des de l'Escala per l'antic camí d'Empúries a França, que travessa un pont medieval, just a l'entrada del poble. El nom de Cinclaus està documentat des de l'any 959 amb el nom de centum claves. El 1402 s'esmenta amb la forma sinch claus. Té el seu origen en una antiga vil·la romana. Les masies van ser construïdes durant el segle XVII. Al llarg del segle XVIII, els seus masovers es dedicaven al conreu de l'arròs, en els camps inundats amb l'aigua del Ter.